Barion Pixel
MOLOTOW ONE4ALL a kezdők és profik eszköze

Üdvözöljük!

Cikkünkben leírjuk tapasztalatainkat a Molotow One4All festék marker tulajdonságairól, finomságairól. Korábbi bejegyzésünkben már írtunk a nagy múltú gyártóról, akit érdekel a cég alapításának története, olvassa el az itt található cikket.

Először nézzük meg, mitől különlegesek a Molotow One4All festékek és a festékkel feltöltött markerek:

 • A One4All egy sokoldalú akril alapú festékjelölő, amely erősen pigmentált (jól fed), oldószermentes hibrid festék, amely szinte minden felületet lefed, kül- és beltéren egyaránt!  
 • A festék színei egymással szabadon keverhetők, így saját, egyedi színeket hozhatunk létre.
 • A festék selyem-matt, gyorsan száradó és teljesen átlátszatlan.
 • További kedvező tulajdonsága, hogy a markerek újratölthetők.! Igen, jól látja – 30 ml-es utántöltő áll rendelkezésre az összes One4All színből (a fémhatású festékek kivételével). Sőt! A legnépszerűbb színekből 180 ml-es utántöltő is létezik.
 • A markerekhez létezik egy toldó gyűrű, mely az utántöltést segíti. Használatával elkerülheti a kellemetlen csepegéseket, folyásokat. A gyűrű a használat után akár el is dobható vagy megtisztítva később is felhasználható.
 • Egy másik csodálatos tulajdonsága az, hogy a sorozat összes jelölőjének hegye egymással kompatibilis – csak válassza ki a marker méretének megfelelő hegyet, és cserélgesse, ahogy tetszik. 
 • A markerekben és az utántöltőkben van egy speciális keverőgolyó (csak rázza meg minden használat előtt), amely egyenletesen osztja el a pigmentet a festékben az egyenletes szín érdekében.  
 • Ezenkívül van egy speciális szelepük is, amely szabályozott festékáramlást biztosít, és csodálatosan egyenletes folyást produkál. Ez gyönyörűen működik mindaddíg, míg valaki el nem kezdi több alkalommal lenyomkodni a tollhegyet. Ilyenkor eláraszthatja a festék a jelölendő felületet. A szeleő ugyanis teszi a dolgát, mindössze első használatkor vagy feltöltést követően lehet szükség rá, hogy újra munkára fogjuk festék markerünket. A szelep működéséről további információk érhetők el a Molotow honlapján.

 

A markerek és a bennük lévő One4All festék változatos felületeken használható, ahogy erről részletesen is írtunk már

Lehet szó fényes vagy matt papírról, műanyagról, fémről, bármely felületen jól használható és tartós bevonatot képez. Emellett további előnye, hogy nincs erős szaga a használat során, valamint a tény, hogy sokféleképpen használhatóak.

A gyártó leírása szerint, ha teljesen megszárad a festék, akkor nagyon tartós. Ez legjobban porózus felületre igaz, sima – például műanyag vagy fém – felületeken kevésbé ellenálló. Vizes ecsettel dörzsölve eltávolítható a festék, tehát a bevonat tartóssága függ a felület anyagától és minőségétől is. 

 

A One4All termékcsalád kínálata webáruházunkban:

 • Festékjelölő marker 6 darabos készletben
 • 30 ml-es utántöltő 39 féle színben
 • 180 ml-es utántöltő 8 féle színben
 • Refill extension toldó a cseppmentes utántöltéshez 100-as és 600-as méretben (vékony és vastag testű markerek)

Előnyök:

 • Bármilyen felületen használhatók, de valóban lenyűgöző eredményt a nem porózus felületeken adnak!
 • Nem veszi fel a hordozó anyag színét, még akkor sem, ha festékről van szó – nagyon praktikus minőségi naplóírók vagy firkálók számára
 • Vízben oldódó - így az eszközök könnyen tisztíthatók, és vizes ecsettel színezhető, hígítható.
 • A festék szabadon áramlik a tollhegyről, nem kell nyomkodni a hegyet. Miután első használatbavételkor kifolyt, nem kell lenyomni a tollhegyet a festék szabad áramlásához –, folyamatos, egyenletes áramlást biztosít.
 • Rendkívül sokoldalú, mivel vízben oldódik, de szárazon is tartós bevonatot képez.

Hátrányok:

 • Ha bevonat nélküli papírt vagy kártyát használ, a 2 mm-es és 4 mm-es hegyek kissé érdesek lehetnek, és a szálak elszakadhatnak vagy érdesedhetnek.
 • Az Extra Fine tollhegyek kívül egy kicsit piszkosak lehetnek, és előfordulhat, hogy időnként át kell törölni, hogy tiszták maradjanak – erre a célra legjobb a babatörlő használata.
 • A markereket és az utántöltőket is minden használat előtt alaposan fel kell rázni, hogy egyenletes színt kapjon.
 • Ha a festéket túl vastagon hordja fel, száradáskor rendkívül finom repedések jelenhetnek meg a felületén.
 • A tartósság a felület minőségétől függ - míg porózus felületeken rendkívül tartós, addig nem porózus felületeken (műanyag vagy bevonatos papírok) a festék eltávolítható, ha vizes ecsettel dörzsölik át - tehát a tartósság a felhordástól és a felülettől is függ.  

Megjegyzés: 

Ha megszokta, hogy le kell nyomnia a festékjelölő hegyét, hogy a festék folyjon (nehéz a megszokást megtörni), akkor a Molotow jelölőkkel megfolyhat a festék. Ez persze CSAK akkor fordul elő, ha többször megnyomta a hegyet – amit nem kell megtennie. Ez egy felhasználói hiba, és nem a marker hibája (mivel a speciális szelepe van), de érdemes megemlíteni – mielőtt ezzel tönkretenné a projektjét.

Összefoglalva, ezek profi festékjelölők. A kiváló és egyenletes áramlási sebesség, a sokoldalúság, a széles színválaszték és az, hogy ezeket a vegyes technikával végzett munkák során sokféleképpen használhatók, sokak kedvencévé teszik. A legjobb azonban az, hogy kiválóan fednek a bevont felületeken. A markereket nem érdekli, hogy mi a bevonat (festék, fényes lakk, bevont papír), amíg tökéletesen megszárad, átsiklik a felületen. Ajánljuk mindenkinek, aki kreativitást érez magában. Kezdők is bátran használhatják, mert a profin megalkotott markerek és festékek örömteli alkotásokhoz segítik őket.

Jelölőfesték Webáruház

Hozzászólás (0)

Jelenleg nincsenek hozzászólások