Barion Pixel
Hogyan válasszunk kézi sorszámozót?

Karakterek mérete és típusaAz élet számos területén használunk sorszámozó vagy számozó bélyegzőket. Rendkívül változatos a számbélyegzők választéka attól függően, milyen feladatra szeretnénk használni őket. Vannak egyszerű és vannak egészen bonyolult felépítésű, speciális feladatokra alkalmas sorszámozók. Ebben a bejegyzésben ismertetjük a legegyszerűbb felépítésű és használatú bélyegzőket, a kézi számszalagos bélyegzőket.

A felépítésük meglehetősen egyszerű, ebből adódóan a felhasználási módjuk is egyszerű, átlátható, gazdaságos. A számszalagokat mi állítjuk be a kívánt értékre és egy asztali bélyegzőpárna segítségével magunk festékezzük be a gumi klisét, ami a jelölni kívánt felületre viszi fel a jelölőfestéket vagy tintát.

A típus kiválasztásánál a legfontosabb szempont, hogy hány számjegyet és milyen méretben szeretnénk a jelölt felületre bélyegezni. Miután meghatároztuk, hogy milyen bélyegzőt szeretnénk, következik a kiválasztás. A meglehetősen nagy választékból nehéz lehet kiválasztani azt az adott típust, amire szükségünk van. Ezért a bélyegző gyártók a segítségünkre vannak abban, hogy laikusként is meg tudjuk határozni az általunk keresett pecsétnyomó típusát.

A COLOP esetében ez a következőképpen néz ki:

A típus azonosítója 5 számjegyből áll. Az első kettő számjegy mutatja, hogy a számszalag milyen méretű karaktereket tartalmaz, a következő 3 számjegy pedig megadja, hogy ebből a számszalagból hány darab található a bélyegzőn. Egy példával bemutatva a jobb érthetőség kedvéért:

Szeretnénk például egy 12 mm-es karakterekkel rendelkező, 10 darab számjegyet tartalmazó sorszámozót vásárolni. Ilyenkor a számunkra megfelelő típus - összerakva az előzőekben ismertetett módszer szerint - a 12010, ahol 12 a karakter magassága milliméterben, a 010 pedig a szalagok száma.

COLOP kézi számbélyegzők

A képen részletesen megismerheti a COLOP számbélyegzők típusjelzését, mely segít a kiválasztásnál.

Kapcsolódó termékek

Hozzászólás (0)

Jelenleg nincsenek hozzászólások