Barion Pixel
A MOLOTOW ™ márka története

A KEZDETEK

Szinte lehetetlen leírni a MOLOTOW ™ márka teljes fejlődését, mivel alapjait 1959-ben fektették le a „Farben Feuerstein” termékkel. Wilhelm Feuerstein alapította, később fia, Jürgen Feuerstein vette át a családi vállalkozást és fejlesztette azt cégfilozófiája szerint.

EZ SIKERESEBB, MINT A HIP-HOP

Jürgen már fiatalkorában ismereteket szerzett  a festékről, azok összetevőiről, tartósságáról, minőségéről és átlátszatlanságáról, amikor gyakran megtalálható volt a helyi klubok lemezjátszói mögött. Ez és az izomautók iránti szenvedélye kapcsolatba hozta a graffiti-jelenséggel. Ezért természetes, hogy hamarosan az első 1210 doboz megfordult szülei festékboltjában.

Szoros barátságok alakultak ki, létrejöttek az első graffiti közösségek, de az iparág még mindig a kezdetén volt. A legkiemelkedőbb graffiti művészekkel együtt Jürgen kifejlesztette a graffitire optimalizált festékszóró első prototípusait. Ez azt jelentette: kevesebb permet szóródás, élesebb kontúrok és golyók nélküli keverés. Ötleteivel Jürgen szabad utat nyitott az egész mozgalom számára.

BYE BYE GOLYÓK

A világszerte első golyókeverés nélküli aeroszollal megszületett a MOLOTOW ™ márka, amelynek logója először a címke hátoldalán volt található. A mai napig ez a festékszóró a referenciatermék. Az első számú termék a valódi cselekvésre.

A további újítások nem sokáig várattak magukra és megszületett az első művész festékszóró a precíz, városi művészet számára - a MOLOTOW ™ PREMIUM. Az akkor debütáló ONE4ALL akril jelölőkkel együtt ez a festékszóró volt a zászlóshajó és iránymutató a művészeti piacon a jövőbeni kompozíciók számára.

AZ ÜZENET

Mindeközben a mai graffiti kultúrához vezető út nem mindig volt egyszerű. Kezdetben a társadalom a graffitit „maszatolásnak” vagy akár rongálásnak tartotta, amíg az utcai mozgalom elfogadott művészeti formává nem fejlődött. A MOLOTOW ™ szintén hozzájárult a graffiti elismertségéhez, bár öntudatlanul, amikor megnyitotta az első egyszerű graffiti kiállítást 2004-ben a „K31” galériában. Több mint 1000 látogatóval a megnyitó nemcsak nagy sikert aratott, hanem új színteret is teremtett a nemzetközi graffiti művészek és addig lebecsült művészetük számára. Ez a kiállítás a műgyűjtőket és a művészeket egyetlen üzenet alatt egyesítette - a művészet nem ismer sztereotípiákat.

A MOLOTOW ™ termékeket megtalálja üzleti kínálatunkban, melyet folyamatosan igyekszünk bővíteni további minőségi termékekkel. A jelenlegi MOLOTOW ™ termék kínálatunkat megtalálja a Markerek > Molotow menüpont alatt. Ha bármilyen kérdése merülne fel a jelölőkel kapcsolatban, keressen minket.  

Képek forrása: Molotow Official Site

Kapcsolódó termékek

Hozzászólás (0)

Jelenleg nincsenek hozzászólások