Barion Pixel
A KRINK márka megszületésének története

K. R. és egy világmárka megszületése

Menjünk vissza az időben...

Ahhoz, hogy elmeséljük a világ leggyorsabban növekvő művészeti ellátó vonalának történetét, vissza kell tekintenünk a '80-as évekbe és meg kell ismernünk a KRINK történetét. Hallania kell K. R. (KR) történetét, egy vállalkozó történetét, aki mindent kemény úton tanult meg. KR Queenston-ban nőtt fel a '80-as években. Graffitisekkel, jégkorongozókkal és punkokkal körülvéve. A graffiti akkortájt része volt a mindennapi környezetnek. Minden nagyon egyszerűnek tűnt: lopj festéket, rajzolt illegális rajzokat, készíts hozzá eszközöket, hangsúlyozd ki a stílusodat, kísérletezz többféle eszközzel és módszerrel. Ennek szükségessége a gazdaságosságon vagy épp az eszközök hiányán alapult. Nem volt kapható olyan eszköz, mely kielégítette volna az akkori utcai művészek igényeit és elvárásait. A képlet egyszerű volt: lopj festéket, osszd meg a többiekkel, készíts eszközöket. Ezek voltak az akkori alkotói folyamat jellemzői.  

Hogyan változott az utcai művészet?

A '80-as években főként a vonatokon jelentek meg a graffitik. Aztán az évtized végére ez a tendencia alábbhagyott és kiterjedt az utcákra és az autópályákra. Az utcai művészek mobilissá váltak, ezzel együtt változtak a stílusok és az eszközök. A házi készítésű eszközök gyenge minősége nem tette lehetővé azok hordozhatóságát, mert a felhasználó a rajzolási folyamat során akaratlanul is összefestékezte, tintázta magát. Ruházatát, kezét, ami növelte az illegális művész lebukátás a hatóságok előtt. Szintén problémát jeletett, hogy az otthon készült tinták kifakultak a napon, nem voltak elég tartósak. A kereskedelemben akkoriban jelentek meg a kísérleti jellegű ezüst festékek, de  sok tekintetben nem tudtak megfelelni a művészek új generációjának nagyon speciális igényeinek.

Azok a kilencvenes évek ...

A 90-es évek elején KR San Franciscóba költözött. Az ott tapasztalt művész környezet virágzó volt, mégis más. A legtöbb graffiti parkolókban és meghatározott helyeken volt felllelhető. Egészen más hozzáállással találkozott az anyagokat és stílusokat illetően. Ő azonban figyelmen kívül hagyva a kijelölt területeket, saját kutató-fejlesztő laborjaként használta San Francisco utcáit, és sok különböző eszközzel és technikával kísérletezett, nagyobb, csöpögős feliratok létrehozására. Elkezdett saját tintákat is készíteni, lehetővé téve számára, hogy nagyobb, merészebb terveket állítson fel. Most már végtelen mennyiségű tintakészlettel felvértezve, sokkal-sokkal több lehetőség nyílt meg előtte.

Megszületett a KRINK tinta

Ezekből a próbálkozásokból és hibákból jött létre a KR tinta, avagy a Krink. Saját gyártmányú tintáit megosztotta néhány barátjával, és hamarosan ezüst tintája jegyei uralták a várost. 1998-ban aztán KR visszatért New Yorkba, és magával hozta Krink-et. Nemsokára a jellegzetes stílusa New York utcáit is ellepte. Körülbelül ugyanebben az időben az graffitisek kezdték felismerni, hogy nem kell eladniuk magukat ahhoz, hogy megéljenek. Az Alife üzlet akkoriban nyílt meg, és hamarosan a fiatal művészek mekkájává vált. Azt mondták a KR-nek, hogy ha palackozná és eladná a Krink-et, az emberek megvennék. Felajánlották, hogy segítenek: ez inkább egy kreatív projekt, mintsem üzleti terv, valami közös munka. Így hát eladt a terméket, az embereknek pedig tetszett, és onnantól csak nőtt a forgalom.

Napjaink sikerei

Immár eljutottunk napjainkhoz, és a Krink termékeket naponta szállítják a brooklyni központból Kaliforniától Moszkváig, Európától Tokióig mindenhová. A termékcsalád úgy bővült, hogy számos különböző markert és tintát kínál, amelyek stílusukban, történetükben és minőségükben egyedülállóak a piacon. És amikor az együttműködés megfelelőnek tűnik, a Krink folytatja a limitált kiadású termékek létrehozását is, hasonló gondolkodású cégekkel, mint a Nike, a Casio és a Coach. A védjegyes festékcsepp esztétika utat talált a művészetben és a designban, és az utcai ihletésű művészek szabványává vált globális szinten. Ami a graffiti-írók speciális igényeinek megfelelően létrehozott termékként indult, az egy sor kreatív eszközt tartalmazó termékcsaláddá nőtte ki magát a kreatív emberek számára.

Amit Önnek kínálunk ...

Termékkínálatunkban biztosan megtalálja az Ön számára leginkább megfelelő művészi eszközt, mely segít az önben lakozó kreativitás kifejezésében.

Jelölőfesték Webáruház

Kapcsolódó termékek

Hozzászólás (0)

Jelenleg nincsenek hozzászólások